Glutenvrije pannenkoekjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Ontbijt
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 260 g glutenvrije bakmix (zie onderaan recept)
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 80 g boter of plantaardige margarine
  • 480 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • boter of plantaardige margarine, voor het bakken

Bereiden

Meng de bakmix, suiker, ½ theelepel zout, bakpoeder en zuiveringszout. Smelt de boter. Meng de melk en de eieren en schenk dan de gesmolten boter erbij. Voeg het meelmengsel toe en roer alles met een pollepel tot een glad beslag.

Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep er een sauslepel beslag in voor een pannenkoekje van 8-10 cm doorsnee. Zodra er luchtbelletjes op de bovenkant verschijnen keer je het pannenkoekje om en bak je ook de andere kant mooi goudbruin.

Glutenvrije bakmix

Meng voor 1 grote pot bakmix in een kom 320 g rijstemeel, 240 g maïzena, 100 g amandelmeel en 2 theelepels xanthaangom. Bewaar de bakmix in een goed afgesloten plastic bak.

Kookboek

Het recept 'Glutenvrije pannenkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Glutenvrij koken en bakken

Frédérique Jules

Ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker. Dit is 100 procent glutenvrij genieten... lees verder

© Manteau

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!