La cuisine d'Angélique

De keuken van de Provence kent voor Angélique Deckers geen geheimen. Haar grootmoeder leerde haar de eerlijke Franse keuken kennen. Jarenlang trok de jonge Angélique tijdens de zomervakanties met de familie naar de Cote d'Azur waardoor een grote liefde voor la douce Provence ontstond. Of het nu pastis, vin d'orange of ratatouille is: Angélique verloor voor altijd haar hart aan de culinaire specialiteiten van onze zuiderburen. In dit boek neemt ze je mee naar haar vakantiewoning in Plan-de-la-Tour, een idyllisch dorpje aan de Middellandse Zee, waar ze een aantal authentieke recepten van de oudere bevolking verzamelde. Angélique geeft haar eigen interpretaties van een aantal klassiekers zoals een smakelijk Provençaals rundstoofpotje of daube provençale, een dorade in de oven of een salade niçoise.

AuteurAngélique Deckers

UitgeverijUitgeverij Lannoo

  • Hardcover
  • 170 pagina's
  • ISBN 9789020905007

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Franse keuken