Napels proeven

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is de Napolitaanse keuken bij ons minder bekend. Zowel cultuur als voeding draagt de sporen van Griekse, Romeinse, Spaanse en Franse overheersers, al zijn er daarnaast ook Arabische en oosterse invloeden te merken. De Napolitaanse kookkunst maakt vaak gebruik van eenvoudige middelen, al is de afwerking altijd tot in de puntjes verzorgd: een traktatie voor lichaam en geest! In dit kleurrijke portret van een gezellige, tongstrelende traditie brengt Philippe Bidaine ons het verhaal van een uitzonderlijke reeks producten, ontdekt tijdens talloze reizen naar de regio. Zijn relaas wordt opgesmukt met bijzonder aantrekkelijke sfeerfoto's. Hij presenteert de Napolitaanse culinaire traditie met 45 toegankelijke, ongekunstelde recepten, voor de gelegenheid in beeld gebracht door Alexandre Bibaut in restaurant 'Le Stelle'.

AuteurPhilippe Bidaine

UitgeverijUitgeverij Lannoo

  • Hardcover
  • 192 pagina's
  • ISBN 9789020990430

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Italiaanse keuken