De keuken van Marokko

Kookboek De keuken van MarokkoNajat Sefrioui en Ghislaine Bénady zijn allebei geboren in Fez, Marokko. Tot de tweede klas van het lyceum gingen ze samen naar school. Daarna scheidden hun wegen zich. Toen ze elkaar na 42 jaar weer ontmoetten, was Ghislaine bezig met de voorbereidingen van haar tiende kookboek. Ze besloten zich samen in dit avontuur te storten. En zo werd dit boek niet het zoveelste boek over de Marokkaanse keuken, maar het boek van een echte joods-Arabische vriendschap. Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, couscous, bijgerechten, desserts en natuurlijk vele verrukkelijke tajinegerechten. Met prachtige sfeerfoto's en achtergrondinformatie over de Marokkaanse keuken en culinaire gebruiken.

Auteur(s)
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui

  • Paperback
  • 160 pagina's
  • Terra Lannoo
  • ISBN 9789058979858

Voorproefje uit De keuken van Marokko

Alle kookboeken over de mediterrane keuken

  • Arabia

    Merijn Tol & Nadia Zerouali

    Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verrassende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillen en de overeenkomsten van de culinaire tradities... bekijk 'Arabia'

    • Hardcover
    • 256 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • De keuken van Marokko

    Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui

    Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, couscous, bijgerechten, desserts en natuurlijk vele verrukkelijke tajine...

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Turquoise

    Greg & Lucy Malouf

    Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle 'Saha', hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de keuken, de... bekijk 'Turquoise'

    • Hardcover
    • 356 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Moro Londen

    Sam & Sam Clark

    In 'Moro Londen' vernieuwen Sam & Sam Clark hun passie voor de Spaanse en mediterrane keuken, maar deze keer vinden ze hun inspiratie iets dichter bij huis: in een volkstuin in Oost-Londen huist een complete... bekijk 'Moro Londen'

    • Hardcover
    • 320 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Baklava

    Marie Chemorin

    Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende creaties als rozenrolletjes, hibiscussnoepjes en in saffraanhoning... bekijk 'Baklava'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Rick Stein's mediterrane odyssee

    Rick Stein

    Van welke hoek je het Middellandse Zeegebied ook benadert, altijd weer kom je een nieuwe wereld binnen. Op zijn nieuwste culinaire Odyssee doet Rick Stein vele eilanden en kustgebieden... bekijk 'Rick Stein's mediterrane odyssee'

    • Hardcover
    • 216 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Kook ook - Marokko

    diverse auteurs

    Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel en komijn tezamen met oranje... bekijk 'Kook ook - Marokko'

    • Hardcover
    • 144 pagina's
    • Inmerc
  • Tajines & couscous

    Laurence du Tilly

    Ontdek hoe lekker tajines van vlees, vis en groenten en couscousgerechtens kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... bekijk 'Tajines & couscous'

    • Paperback
    • 128 pagina's
    • Inmerc
  • Tajines en pastilla's

    Marie Chemorin

    Tajines en pastilla's zijn onweerstaanbare gerechten. Met deze fluweelzachte stoofschotels en originele filodeeghapjes zijn alle combinaties mogelijk: lamsvlees met gedroogde pruimen of abrikozen... bekijk 'Tajines en pastilla's'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Good Cook
  • Couscous - de nieuwe keuken

    Manon Sikkel & Michiel Klønhammer

    Couscous, één van de belangrijkste gerechten uit Noord-
    Afrika, verovert razendsnel de Nederlandse keuken. Want couscous is niet alleen gezond en lekker, het is ook nog eens verrassend... bekijk 'Couscous - de nieuwe keuken'

    • Paperback
    • 72 pagina's
    • Uitgeverij Becht
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.