De keuken van Marokko

Kookboek De keuken van MarokkoNajat Sefrioui en Ghislaine Bénady zijn allebei geboren in Fez, Marokko. Tot de tweede klas van het lyceum gingen ze samen naar school. Daarna scheidden hun wegen zich. Toen ze elkaar na 42 jaar weer ontmoetten, was Ghislaine bezig met de voorbereidingen van haar tiende kookboek. Ze besloten zich samen in dit avontuur te storten. En zo werd dit boek niet het zoveelste boek over de Marokkaanse keuken, maar het boek van een echte joods-Arabische vriendschap. Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, couscous, bijgerechten, desserts en natuurlijk vele verrukkelijke tajinegerechten. Met prachtige sfeerfoto's en achtergrondinformatie over de Marokkaanse keuken en culinaire gebruiken.

Auteur(s)
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui

  • Paperback
  • 160 pagina's
  • Terra Lannoo
  • ISBN 9789058979858

Voorproefje uit De keuken van Marokko

Alle kookboeken over de mediterrane keuken

  • Mezze & Moussaka

    Tessa Kiros

    Wie kan je beter meenemen dan Tessa Kiros op een kleurrijke reis naar de keukens van haar vrienden en familie in Griekenland. Laat je meevoeren langs de heerlijkste traditionele Griekse... bekijk 'Mezze & Moussaka'

    • Hardcover
    • 336 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Vrijdag couscousdag

    Rachida Ahali

    Het is verrassend hoeveel variatie een couscousmaaltijd kan bieden. Dat laat Rachida Ahali in 'Vrijdag couscousdag' overduidelijk zien. In dit boek staan 52 smakelijke couscous-
    gerechten - vegetarisch, met... bekijk 'Vrijdag couscousdag'

    • Hardcover
    • 256 pagina's
    • Standaard Uitgeverij
  • Een maand in Marrakesh

    Andy Harris

    'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het Djemaa el Fnaplein en laat je inspireren door... bekijk 'Een maand in Marrakesh'

    • Hardcover
    • 306 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Arabia bij je thuis

    Nadia Zerouali & Merijn Tol

    In 'Arabia bij je thuis' leggen Merijn en Nadia alles uit over typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met simpele, heerlijke... bekijk 'Arabia bij je thuis'

    • Hardcover
    • 288 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Mijn Arabische wereldkeuken

    Fatima Marzouki

    In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele bereidingen die ze van haar... bekijk 'Mijn Arabische wereldkeuken'

    • Hardcover
    • 176 pagina's
    • Lannoo
  • De Souk

    Salma Hage

    'De Souk, het beste van de Libanese keuken' is met meer dan 500 authentieke en traditionele gerechten hét standaardwerk over de meest verfijnde Arabische keuken. Van lichte mezze en salades tot smaakvolle hoofdgerechten... bekijk 'De Souk'

    • Hardcover
    • 512 pagina's
    • Van Dishoeck
  • Bismilla Arabia

    Nadia Zerouali & Merijn Tol

    Na hun eerste culinaire reis door de Arabisch-mediterrane wereld gaan Nadia en Merijn verder op ontdekkingstocht. In 'Bismilla Arabia' proeven ze in het Midden-Oosten de intrigerende smaken van het... bekijk 'Bismilla Arabia'

    • Hardcover
    • 288 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Tajines en couscous

    Marianne Magnier-Moreno

    Ontdek de lekkerste recepten voor tajines en couscous. Van de klassieke maar altijd overheerlijke tajine van lamsvlees met pruimedanten en de couscous met zeven soorten groenten tot recepten vol... bekijk 'Tajines en couscous'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Good Cook
  • Arabia

    Merijn Tol & Nadia Zerouali

    Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verrassende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillen en de overeenkomsten van de culinaire tradities... bekijk 'Arabia'

    • Hardcover
    • 256 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • De keuken van Marokko

    Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui

    Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, couscous, bijgerechten, desserts en natuurlijk vele verrukkelijke tajine...

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Terra Lannoo
mijn okoko recepten
(advertentie)