De keuken van Marokko

Kookboek De keuken van MarokkoNajat Sefrioui en Ghislaine Bénady zijn allebei geboren in Fez, Marokko. Tot de tweede klas van het lyceum gingen ze samen naar school. Daarna scheidden hun wegen zich. Toen ze elkaar na 42 jaar weer ontmoetten, was Ghislaine bezig met de voorbereidingen van haar tiende kookboek. Ze besloten zich samen in dit avontuur te storten. En zo werd dit boek niet het zoveelste boek over de Marokkaanse keuken, maar het boek van een echte joods-Arabische vriendschap. Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, couscous, bijgerechten, desserts en natuurlijk vele verrukkelijke tajinegerechten. Met prachtige sfeerfoto's en achtergrondinformatie over de Marokkaanse keuken en culinaire gebruiken.

Auteur(s)
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui

  • Paperback
  • 160 pagina's
  • Terra Lannoo
  • ISBN 9789058979858

Voorproefje uit De keuken van Marokko

Alle kookboeken over de mediterrane keuken

  • Mezze & Moussaka

    Tessa Kiros

    Wie kan je beter meenemen dan Tessa Kiros op een kleurrijke reis naar de keukens van haar vrienden en familie in Griekenland. Laat je meevoeren langs de heerlijkste traditionele Griekse... bekijk 'Mezze & Moussaka'

    • Hardcover
    • 336 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Vrijdag couscousdag

    Rachida Ahali

    Het is verrassend hoeveel variatie een couscousmaaltijd kan bieden. Dat laat Rachida Ahali in 'Vrijdag couscousdag' overduidelijk zien. In dit boek staan 52 smakelijke couscous-
    gerechten - vegetarisch, met... bekijk 'Vrijdag couscousdag'

    • Hardcover
    • 256 pagina's
    • Standaard Uitgeverij
  • Een maand in Marrakesh

    Andy Harris

    'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het Djemaa el Fnaplein en laat je inspireren door... bekijk 'Een maand in Marrakesh'

    • Hardcover
    • 306 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Arabia bij je thuis

    Nadia Zerouali & Merijn Tol

    In 'Arabia bij je thuis' leggen Merijn en Nadia alles uit over typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met simpele, heerlijke... bekijk 'Arabia bij je thuis'

    • Hardcover
    • 288 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Mijn Arabische wereldkeuken

    Fatima Marzouki

    In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele bereidingen die ze van haar... bekijk 'Mijn Arabische wereldkeuken'

    • Hardcover
    • 176 pagina's
    • Lannoo
  • De Souk

    Salma Hage

    'De Souk, het beste van de Libanese keuken' is met meer dan 500 authentieke en traditionele gerechten hét standaardwerk over de meest verfijnde Arabische keuken. Van lichte mezze en salades tot smaakvolle hoofdgerechten... bekijk 'De Souk'

    • Hardcover
    • 512 pagina's
    • Van Dishoeck
  • Viva Arabia

    Nadia Zerouali & Merijn Tol

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in spannende en super maakbare Groot-Mediterrane maaltijden met een eigen twist... bekijk 'Viva Arabia'

    • Paperback
    • 192 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Uit Marokko

    Rob Palmer & Sophia Palmer

    Ontdek de veelzijdigheid van de Marokkaanse keuken met 'Uit Marokko'. Dit bijzondere kookboek neemt de lezer mee op een culinaire reis door Marokko; van de gerechten uit de souk van Marrakech tot aan de visgerechten... bekijk 'Uit Marokko'

    • Hardcover
    • 288 pagina's
    • Good Cook
  • Comptoir Libanais

    Tony Kitous & Dan Lepard

    Van Londen's mediterrane topcafé 'Comptoir Libanais' naar je eigen keuken. In 80 makkelijke recepten combineren Tony Kitous en Dan Lepard de traditionele Libanees-mediterrane keuken met moderne smaken... bekijk 'Comptoir Libanais'

    • Hardcover
    • 288 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Persiana

    Sabrina Ghayour

    'Persiana' biedt een scala aan heerlijke gerechten; van voorgerechten, soepen, stoofschotels en salades tot en met desserts en zoete lekkernijen. Gebruik de typische ingrediënten uit de keuken van het Midden-Oosten... bekijk 'Persiana'

    • Hardcover
    • 240 pagina's
    • Good Cook
  • Bismilla Arabia

    Nadia Zerouali & Merijn Tol

    Na hun eerste culinaire reis door de Arabisch-mediterrane wereld gaan Nadia en Merijn verder op ontdekkingstocht. In 'Bismilla Arabia' proeven ze in het Midden-Oosten de intrigerende smaken van het... bekijk 'Bismilla Arabia'

    • Hardcover
    • 288 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Tajines en couscous

    Marianne Magnier-Moreno

    Ontdek de lekkerste recepten voor tajines en couscous. Van de klassieke maar altijd overheerlijke tajine van lamsvlees met pruimedanten en de couscous met zeven soorten groenten tot recepten vol... bekijk 'Tajines en couscous'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Good Cook
  • Arabia

    Merijn Tol & Nadia Zerouali

    Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verrassende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillen en de overeenkomsten van de culinaire tradities... bekijk 'Arabia'

    • Hardcover
    • 256 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • De keuken van Marokko

    Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui

    Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, couscous, bijgerechten, desserts en natuurlijk vele verrukkelijke tajine...

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Turquoise

    Greg & Lucy Malouf

    Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle 'Saha', hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de keuken, de... bekijk 'Turquoise'

    • Hardcover
    • 356 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Moro Londen

    Sam & Sam Clark

    In 'Moro Londen' vernieuwen Sam & Sam Clark hun passie voor de Spaanse en mediterrane keuken, maar deze keer vinden ze hun inspiratie iets dichter bij huis: in een volkstuin in Oost-Londen huist een complete... bekijk 'Moro Londen'

    • Hardcover
    • 320 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Baklava

    Marie Chemorin

    Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende creaties als rozenrolletjes, hibiscussnoepjes en in saffraanhoning... bekijk 'Baklava'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Rick Stein's mediterrane odyssee

    Rick Stein

    Van welke hoek je het Middellandse Zeegebied ook benadert, altijd weer kom je een nieuwe wereld binnen. Op zijn nieuwste culinaire Odyssee doet Rick Stein vele eilanden en kustgebieden... bekijk 'Rick Stein's mediterrane odyssee'

    • Hardcover
    • 216 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Kook ook - Marokko

    diverse auteurs

    Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel en komijn tezamen met oranje... bekijk 'Kook ook - Marokko'

    • Hardcover
    • 144 pagina's
    • Inmerc
  • Tajines & couscous

    Laurence du Tilly

    Ontdek hoe lekker tajines van vlees, vis en groenten en couscousgerechtens kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... bekijk 'Tajines & couscous'

    • Paperback
    • 128 pagina's
    • Inmerc
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)