Una bella spaghettata

In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta met ragout moet maken, hoewel de meningen over de bereidingswijze nog wel eens verschillen. Eén ding staat als een paal boven water: zonder een goed bord pasta - una bella spaghettata - is de dag niet compleet. Ga op bezoek bij padre Pasquale in het klooster Sant'Angelo in Palco, bij de visser Vincenzo en zijn familie in het vissersplaatsje Licola net buiten Napels en bij signora Immacolata in de legendarische Spaanse wijk in het centrum van Napels en ontdek hoe er bij hen thuis wordt gekookt. Dit zijn maar een paar voorbeelden van alle mensen die door de auteurs in Napels bezocht zijn om de echte Napolitaanse keuken te ontdekken. De passie voor de stad Napels en haar keuken loopt als een rode draad door dit boek. Je vindt een mix van oude en nieuwe gerechten, die één ding gemeen hebben, ze zijn gemakkelijk te bereiden - én ze zijn geweldig lekker!

AuteurNikko Amandonico

UitgeverijTirion Uitgevers

  • Hardcover
  • 170 pagina's
  • ISBN 9789043910361

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over pasta

  • Vegan Pasta

    Brianna Claxton

    Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt? 'Vegan Pasta' geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta... bekijk 'Vegan Pasta'

  • Pastabijbel

    Roberta Pagnier

    Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in 'Pastabijbel' de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies leer je alles... bekijk 'Pastabijbel'

  • Pasta

    Stefano Cavallari

    Stefano Cavallari - chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar - neemt je in 'Pasta' mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare... bekijk 'Pasta'

  • Het pastaboek

    Gennaro Contaldo

    Geef je pastarepertoire een boost met 'Het pastaboek' van Gennaro Contaldo. Het nieuwste deel in Jamies Oliver's Food Tube-serie staat bomvol simpele seizoensgerechten, en bevat alle basics die je nodig hebt... bekijk 'Het pastaboek'

  • De Zilveren Lepel Pasta - paperback

    diverse auteurs

    Dit boek biedt meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten: droge pasta, verse pasta, lang, kort, gevuld en in allerlei vormen. Uit alle streken van Italië, voor alle... bekijk 'De Zilveren Lepel Pasta - paperback'

  • Pasta Artigiana

    Nino Zoccali

    Met 'Pasta Artigiana' mak je kennis met een bonte verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten. Van smakelijke gevulde verse pasta's tot hartige soepen en zelfs desserts met pasta. De recepten van chef-kok... bekijk 'Pasta Artigiana'

  • The art of pasta

    Lucio Galletto & David Dale

    Met dit pastaboek maakt u zelf de lekkerste pasta en de perfecte cannelloni. Bereid een klassieke Bolognesesaus of een overheerlijke pesto of waag u aan een tot de verbeelding sprekend gerecht als gnocchi... bekijk 'The art of pasta'

  • Ravioli

    Sandra Mahut

    Ontdek alles dat je moet weten over het thuis ravioli maken en over basisrecepten voor pasta en vullingen. Ga dan aan de slag met allerlei opwindende combinaties, zoals ravioli in misobouillon, kipravioli aan spiesjes... bekijk 'Ravioli'

  • Pasta en risotto

    diverse auteurs

    'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de subtiele aroma's van verschillende... bekijk 'Pasta en risotto'

  • Pasta

    diverse auteurs

    Pasta is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt en kan gebruikt worden in soepen, salades, hoofdgerechten en bijgerechten. Pasta is eenvoudig te bereiden en is meestel snel klaar. Hierdoor zijn pastagerechten een van de... bekijk 'Pasta'