Geurige stoofpotjes

Het is leuk kokkerellen met stoofpotjes. Terwijl ze pruttelen op het vuur verspreiden ze de warme geur van verschillende smaken die zich vermengen tot een uniek geheel. Elke combinatie is anders. Door te spelen met kruiden of specerijen, bier of wijn, bouillon of kokosmelk krijg je een enorme rijkdom aan aroma's. Zo maak je op een eenvoudige manier kennis met heel verschillende keukens uit totaal andere culturen. In 'Geurige stoofpotjes' vind je gezellige bereidingen met een klassiek tintje, zoals rundstoofvlees, coq au vin, kalfsblanquette of lamsnavarin. Je ontdekt aparte combinaties met zuiderse smaken, bijvoorbeeld in bouillabaisse, konijn met groene olijfjes en Griekse stifado. En dan zijn er nog al die sudderpotjes die zo verleidelijk exotisch zijn. Denk maar aan de geurige Indische curry's, de rijke Thaise melanges en de bedwelmende Marokkaanse tajines... De variatie is eindeloos, maar één ding hebben deze recepten gemeen: ze zijn makkelijk te maken. Een aantal recepten zijn bovendien snel klaar, andere zijn dan weer een ode aan de slowfood-beweging. Allemaal zitten ze boordevol inspiratie, waardoor zelfs de meest voorzichtige kok zich kan ontpoppen tot een ware avonturier!

AuteurAnna Decock

UitgeverijStandaard Uitgeverij

  • Paperback
  • 144 pagina's
  • ISBN 9789002239717

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Standaard Uitgeverij