Koken uit de voorraadkast en de diepvries

Koken uit een kookboek kan heel erg leuk zijn, maar soms heb je er wel wat tijd voor nodig. Het begint al bij de ingrediëntenlijst: vaak heb je niet alles in huis en moet je eerst nog naar de supermarkt. Het resultaat: je begint er gewoon niet aan en belt de pizzakoerier. Maar om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast en je diepvries kom je al een heel eind en kun je de hele week door verrassend lekker koken. Hoe doe je dat? 'Koken uit de voorraadkast en de diepvries' helpt je op weg. Het boek begint met een lijstje producten die je altijd in huis zou moeten hebben. Met dit lijstje kun je alle gerechten van het boek maken, zoals bladerdeegrolletjes met spinazie, gegrilde paprika en kaas, romige champignonsoep, rundstoofschotel met worteltjes en rode wijn, kip met gedroogd fruit en sinaasappel uit de oven en Schotse krabgratin. Natuurlijk ontbreken de desserts niets, bijvoorbeeld crumble met rode vruchten, snelle cheesecake of cinfituurtaart. Bij elk gerecht staan tips om te variëren als je toch eens iets niet voorradig hebt. De variatie is eindeloos, maar één ding hebben deze recepten gemeen: ze zijn makkelijk te maken.

AuteurDominique Wynter

UitgeverijStandaard Uitgeverij

  • Paperback
  • 160 pagina's
  • ISBN 9789002240348

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Standaard Uitgeverij