gebakken aardappelen recepten

recept
waardering
Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

Snijd 1 kg gekookte aardappelen in niet te dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel goudbruin en knapperig. Schep de aardappelen tijdens het bakken enkele malen om, zodat alle plakken gelijktijdig bruin worden. Boter bakt minder snel bruin dan olie en geeft een minder knapperig resultaat. Bak grote hoeveelheden aardappelen niet tegelijk, maar in gedeelten, of in twee pannen. Houd de reeds gebakken aardappelen warm in een open schaal in de oven. Verse rauwe krielaardappeltjes worden in hun geheel gebakken.

Rauwe aardappelen bakken

Rauwe aardappelen kunnen ook gebakken worden. Snijd ze dan in blokken of blokjes. Wassen en goed afdrogen (in de slacentrifuge werkt goed) is niet nodig, maar bevordert wel het krokant worden. Zet het vuur niet te hoog en reken meer tijd (15 à 20 minuten). Dek de pan af met een deksel om de garing te bevorderen. Keer ze regelmatig. Zijn ze eenmaal gaar, dan kun je ze knapperiger maken door ze nog even dekselloos te bakken op hoger vuur. Ze worden echter nooit zo krokant als hun voorgekookte soortgenoten. ¹)

[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'Kleyns columns' ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken