gebakken aardappelen recepten

recept
waardering
Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

Snijd 1 kg gekookte aardappelen in niet te dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel goudbruin en knapperig. Schep de aardappelen tijdens het bakken enkele malen om, zodat alle plakken gelijktijdig bruin worden. Boter bakt minder snel bruin dan olie en geeft een minder knapperig resultaat. Bak grote hoeveelheden aardappelen niet tegelijk, maar in gedeelten, of in twee pannen. Houd de reeds gebakken aardappelen warm in een open schaal in de oven. Verse rauwe krielaardappeltjes worden in hun geheel gebakken.

Rauwe aardappelen bakken

Rauwe aardappelen kunnen ook gebakken worden. Snijd ze dan in blokken of blokjes. Wassen en goed afdrogen (in de slacentrifuge werkt goed) is niet nodig, maar bevordert wel het krokant worden. Zet het vuur niet te hoog en reken meer tijd (15 à 20 minuten). Dek de pan af met een deksel om de garing te bevorderen. Keer ze regelmatig. Zijn ze eenmaal gaar, dan kun je ze knapperiger maken door ze nog even dekselloos te bakken op hoger vuur. Ze worden echter nooit zo krokant als hun voorgekookte soortgenoten. ¹)

[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'Kleyns columns' ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

  • Kookboek Vegatopia

    Vegatopia

    No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische... bekijk 'Vegatopia'

bekijk alle kookboeken