Gevulde aardappelen recepten

Zie ook

Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen

Snijd 4 gepofte aardappelen doormidden. Schep het aardappelkruim voorzichtig uit de schillen. Vermeng het kruim met 75 g geraspte kaas, 30 g boter, 1-2 eetlepels melk, zout, peper en wat nootmuskaat. Vul de schillen met dit mengsel, bestrooi de bovenkant met 25 g geraspte kaas en warm de gevulde aardappelen even goed door in het midden van een op 200 °C voorverwarmde oven.

Gevulde aardappel tips

Meng voor gevulde aardappels met spek het kruim van de aardappelen met 75 g gebakken en vervolgens verkruimelde reepjes spek en 1-2 eetlepels melk. Of meng het kruim met 75 g gestoomde, gerookte makreelfilet, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1-2 eetlepels melk. Last but not least: meng het kruim met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook en 4-6 eetlepels slagroom.

[ Beeld: Tatiana Frank | Shutterstock.com ]