gevulde aardappelen recepten

recept
waardering
Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen

Snijd 4 gepofte aardappelen doormidden. Schep het aardappelkruim voorzichtig uit de schillen. Vermeng het kruim met 75 g geraspte kaas, 30 g boter, 1-2 eetlepels melk, zout, peper en wat nootmuskaat. Vul de schillen met dit mengsel, bestrooi de bovenkant met 25 g geraspte kaas en warm de gevulde aardappelen even goed door in het midden van een op 200 °C voorverwarmde oven.

Gevulde aardappel tips

Meng voor gevulde aardappels met spek het kruim van de aardappelen met 75 g gebakken en vervolgens verkruimelde reepjes spek en 1-2 eetlepels melk. Of meng het kruim met 75 g gestoomde, gerookte makreelfilet, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1-2 eetlepels melk. Last but not least: meng het kruim met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook en 4-6 eetlepels slagroom.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken