Aardappelen met funghi porcini, salie en spek

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 40 g gedroogde funghi porcini
  • 500 g stevige aardappelen (bijvoorbeeld Rattes)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 g spek, in plakjes
  • 10 blaadjes salie
  • 125 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g Parmezaan of pecorino, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Week de funghi porcini 10 minuten in wat heet water.

Snijd de aardappelen in de lengte in dunne plakken. Meng alle ingrediënten met het weekvocht van de paddenstoelen door elkaar en doe ze in een lage ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.

Zet 45 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn en zich een mooi bruin korstje heeft gevormd.

Kookboek

Het recept 'Aardappelen met funghi porcini, salie en spek' is afkomstig uit het kookboek...

Olijfolie

Manfred Meeuwig

Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Aardappelen oven recept tips

Reacties op dit recept

  • BertWas bij jullie dit recept ook zo nat?

    reageren

  • JoanBij mij was het niet nat. Het was een licht gebonden saus. Ik heb echt maar een scheutje van het vocht van de porcini gebruikt. Misschien dat je dat teveel hebt toegevoegd? Lekker recept. Gegeten met biefstuk en geroerbakte spinazie.

    reageren