Friet met tijm en Parmezaanse kaas

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (Nicola)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • tijm

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Schil de aardappelen met een dunschiller en leg ze in koud water. Spoel ze een paar keer af, snijd ze met een mes in dikke, brede plakken en snijd die vervolgens in niet te dunne staafjes van ongeveer 12 mm dik.

Was de aardappelstaafjes nog een keer, dep ze met een schone, droge theedoek voorzichtig droog en leg ze in een grote kom. Schenk er olijfolie over en hussel goed zodat alle staafjes rondom met olie zijn bedekt.

Bestrooi ze met Parmezaanse kaas en tijm. Neem een diepvrieszak en doe de met olie bedekte staafjes erin. Knoop de zak dicht en schud krachtig, zodat de frieten aan alle kanten met tijm en kaas worden bedekt. Breng ze op smaak met zout en peper en schud opnieuw.

Leg de frieten naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze gedurende 20 minuten.

Breng de frieten zo nodig verder op smaak en serveer ze onmiddellijk.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Friet met tijm en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Alles over friet

Anne de la Forest

Friet wordt overal ter wereld en in alle denkbare varianten gegeten: groot, klein, dik, dun, Frans, Belgisch of Hollands. De bekendste frieten zijn... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Patat & friet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!