Appelkruimeltaart met kardemom

  • 8 personen
  • 60 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 g boter
  • 120 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g rietsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 1 kg appels
  • appelstroop (of appelgelei)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Beboter een cakevorm en bestuif met bloem.

Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Splits de eieren. Klop de eierdooiers en de suiker tot een dikke, luchtige massa. Zeef de bloem erbij. Doe de boter, het bakpoeder en de kardemom bij het beslag en klop glad.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de helft van de appels in kleine blokjes en de rest in fijne schijfjes.

Doe de appelblokjes in de cakevorm. Giet het beslag erover. Schik de appelschijfjes er mooi op. Bak de taart 45 minuten in de oven.

Warm de appelstroop lichtjes op. Haal de taart uit de oven en bestrijk met de stroop. Laat afkoelen op een taartrooster.

Extra benodigd

Cakevorm

Kookboek

Het recept 'Appelkruimeltaart met kardemom' is afkomstig uit het kookboek...

Brunch!

Els Debremaeker & Iris Debremaeker

Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat 'Brunch!' zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Appeltaart recept tips

Reacties op dit recept

  • M.a.En waar zijn de kruimels?...

    reageren

  • carmenDit ga ik zeker maken, ben gek op kardemom, heb het wel een keer gedaan met eigengemaakte koekkruiden waar ook kardemom in zit, vind ik lekkerder dan alleen kaneel, maar dit ga ik ook doen bedankt Carmen

    reageren

  • AnnemieNet gebakken, maar niet zo`n succes. Veel te veel vocht. Helaaaaaaasssssss Annemie

    reageren

  • ronVolgens mij klopt het recept niet helemaal. Deeg is erg droog en stug. Kun je niet gieten. Onderkant is nu gewoon appelmoes. Moet volgens mij nog iets vloeibaar toegevoegd worden.

    reageren