bananencake recepten

recept
waardering
Bananencake

Bananencake

verwarm de oven voor op 180 °C. Pel 2 rijpe bananen en prak ze met een vork. Schenk het sap van 1 citroen en 20 ml rum erbij. Klop in een grote kom 120 g in blokjes gesneden zoute boter en 120 g fijne tafelsuiker door elkaar. Voeg zodra het mengsel bleek wordt 2 eieren een voor een toe en meng ze erdoor. Rasp 100 g pure chocolade. Meng in een andere kom 250 g bloem, 1 zakje gedroogde gist en 1 mespuntje zout. Doe dit mengsel in de kom met het eimengsel. Meng alles goed en roer de bananenpuree, geraspte chocolade en 1 theelepel vanille-extract erdoor. Beboter een cakevorm royaal, bestuif hem met bloem en schenk het beslag erin. Zet de cakevorm op een bakplaat in de oven en bak de bananencake 40 minuten. Besprenkel hem zodra hij uit de oven komt desgewenst met 3 -4 eetlepels extra rum voor een sterkere smaak.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken