Chocolade- en sinaasappelcake

  • 12 personen
  • 75 min
  • waardering 7,4
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g margarine
  • 4 eieren
  • 1 pak Honig Cake met chocotwist
  • 15 g geraspte sinaasappelschil

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Meng 150 g margarine en de eieren met een mixer in een beslagkom tot een schuimig mengsel. Voeg daarna de bakmix, de chocoladestukjes en de sinaasappelrasp toe en meng deze 1 minuut met de mixer op de laagste stand en daarna 3 minuten op de hoogste stand tot er een glad mengsel ontstaat.

Beboter de cakevorm. Doe het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een lepel.

Bak de cake in het midden van de oven ca. 55 minuten totdat de cake goudbruin van kleur is. Gebruik een satéprikker om te controleren of de cake gaar is.

Laat de cake 1 minuut afkoelen in het blik, verwijder de cake uit het blik en laat deze verder afkoelen.

Extra benodigd

Mixer, cakevorm, satéprikker

Oven

Elektrische oven 160 ºC, heteluchtoven 150 ºC, gasoven stand 3.

Bron

Het recept 'Chocolade- en sinaasappelcake' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!