chocoladetaart recepten

recept
waardering
  • 1
Chocoladetaart

Chocoladetaart recept

Smelt 280 g boter en 280 g chocolade gezamenlijk in een bain-marie. Klop 9 eierdooiers en 280 g fijne kristalsuiker met een garde tot een witte, luchtige massa (u kunt de kom daarbij een beetje verwarmen). Roer de twee mengsels door elkaar. Klop 5 eiwitten stijf en spatel ze door de crème. Vul een beboterde en met bloem bestoven vorm met twee derde van het beslag en zet hem 1 uur in een niet te hete oven. Stort de taart, laat hem afkoelen, bestrijk hem met de apart gehouden crème en dien hem op. U kunt de chocoladetaart een kleine week in de koelkast bewaren wanneer u 4 eetlepels rum over de chocoladetaart sprenkelt voordat u hem met crème bestrijkt.

Chocoladetaart recept tip

Morgen weer een balansdag, maar vandaag chocoladetaart van pure chocolade.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

  • Kookboek Vegatopia

    Vegatopia

    No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische... bekijk 'Vegatopia'

bekijk alle kookboeken