Citroentaart met gekonfijte citroen

  • 12 punten
  • 80 min
  • waardering 7
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 312 kcal
  • 5 g eiwit
  • 24 g vet
  • 18 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • voor de vulling
  • 150 g boter
  • 3 eieren, gesplitst
  • 100 g suiker
  • 100 g amandelen, fijngemalen
  • sap van 1-2 citroenen
  • gekonfijte plakjes citroen

Voorbereiden

Kneed de bloem, een snufje zout, boter en ei tot een glad deeg en zet ca. 30 minuten koel weg.

Bereiden

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel van 28 cm doorsnee uit, leg het in een passende taart- of pizzavorm en bak de bodem 20 minuten in de oven op 170-190 °C voor.

Smelt voor de vulling de boter. Roer de eierdooiers met de suiker romig, voeg de boter, amandelen en citroensap toe en meng. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor.

Verdeel de citroenmassa over de deegbodem. Beleg met gekonfijte plakjes citroen en bak de citroentaart in 30-40 minuten in de oven goudgeel.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 28 cm)

Zelf gekonfijte plakjes citroen maken

Doe 250 ml water met 200 g suiker, het sap van een citroen en de citroenhelften in een pan en laat het zonder deksel ca. 45 minuten zachtjes koken. Snijd een citroen in 12 flinterdunne plakjes. Leg de plakjes in de siroop en laat ca. 30 minuten intrekken. Neem de plakjes uit de siroop en laat ze goed uitlekken.

Bron

Het recept 'Citroentaart met gekonfijte citroen' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!