Koekjes recepten

Zie ook

Koekjes

Koekjes

Koekjes van zandtaartdeeg zijn eenvoudig en gemakkelijk te bereiden. Het deeg dankt zijn naam aan de korrelige structuur. De hoofdbestanddelen zijn bloem of zelfrijzend bakmeel, boter, basterdsuiker en smaaktoevoegingen. Een vaste verhouding van deze bestanddelen is niet aan te geven. Een en ander hangt af van de gewenste brosheid. Bij sommige gebaksoorten van zandtaartdeeg wordt een ei aan het deeg toegevoegd. Bestrooi het aanrecht voor het uitrollen van het deeg altijd met bloem. Wanneer het deeg tijdens het uitrollen aan het aanrecht blijft plakken is het te zacht en moet het ten minste een half uur in de koelkast worden geplaatst om op te stijven. Bij het uitrollen moet men losjes over het deeg gaan en mag men de deegroller niet te stevig op het deeg drukken. Zandtaartdeeg dat geen eieren of bakpoeder bevat kan in aluminiumfolie gewikkeld geruime tijd in de koelkast worden bewaard. Zandtaartdeeg kan ook worden ingevroren. Voor het bakken moet het deeg op kamertemperatuur worden gebracht.

Bewaren van koekjes

Bewaar koekjes in een goed afsluitbare trommel of in een goed afgesloten stopfles. Ook luchtdicht af te sluiten koelkastdozen zijn zeer geschikt voor het bewaren van koekjes. Koekjes van verschillende deegsoorten die bij elkaar worden bewaard, worden sneller slap. Bewaar dus uitsluitend koekjes gemaakt van eenzelfde deegsoort bij elkaar of verpak de verschillende soorten eerst in aluminiumfolie.

[ Bron: 'Wannée' ]

[ Beeld: I am Kulz | Shutterstock.com ]