Mini bosbessenmuffins

  • 12 muffins
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 boerenkoolblad, stengel verwijderd
  • 35 g tarwebloem
  • 50 g gemalen amandelen
  • 80 g poedersuiker
  • 60 g ongezouten roomboter, gesmolten, plus extra om mee in te vetten
  • 2 eiwitten
  • 80 g bosbessen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C / gasstand 3 en vet een minimuffinbakvorm in.

Blancheer het boerenkoolblad 4 minuten in kokend water. Giet af en maak goed droog. Snijd fijn.

Roer de bloem, gemalen amandelen, poedersuiker, gesmolten boter en eiwitten in een middelgrote beslagkom door elkaar. Vouw de boerenkool en bosbessen erdoor en schep het beslag in de muffinbakvorm.

Bak 20 minuten in de oven. Haal de minimuffins meteen uit de bakvorm en laat ze afkoelen.

Extra benodigd

Minimuffinbakvorm

Kookboek

Het recept 'Mini bosbessenmuffins' is afkomstig uit het kookboek...

Boerenkool

Amelia Wasiliev

'Boerenkool' biedt 69 eenvoudige en heerlijke boerenkoolrecepten voor sapjes, salades en meer. Ontdek nieuwe bereidingswijzen en smaken: combineer... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Muffins recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!