Mug cake amandel

  • 1 stuks
  • 5 min
  • waardering 7,8
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 4 eetlepels suiker
  • ½ theelepel vanillesuiker
  • 2 theelepels slagroom
  • ½ theelepel amandelextract
  • 6 eetlepels bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel Amaretto (of een andere likeur naar keuze)
  • crème anglaise

Bereiden

Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten.

In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de vanillesuiker, de slagroom, het amandelextract, de bloem, het bakpoeder, het amandelmeel, de gesmolten boter, de rozijnen en de Amaretto toe.

Zet de beker 1 minuut en 50 seconden in de magnetron (800 watt).

Serveer de mug cake met de crème anglaise.

Kookboek

Het recept 'Mug cake amandel' is afkomstig uit het kookboek...

Mug cakes

Lene Knudsen

Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke traktatie klaar voor de zoete... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Mug cakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!