Mug cake appel crumble

  • 1 stuks
  • 10 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanillesuiker of ahornsiroop
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • voor de crumble
  • 15 g licht gezouten boter
  • 1 eetlepel havermout
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 gepelde amandelen, in stukjes gesneden

Bereiden

Meng de ijskoude, licht gezouten boter, de havermout, de bloem, de rietsuiker en de amandelen door elkaar.

Schil de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes.

In een beker: vermeng de appelstukjes, het citroensap, de vanillesuiker of de ahornsiroop, 1 eetlepel water en het kaneelpoeder.

Zet de beker 3 minuten in de magnetron (800 watt).

Schep de crumble op het appelmengsel. Zet de mug cake nu 2 minuten en 30 seconden in de magnetron (800 watt).

Kookboek

Het recept 'Mug cake appel crumble' is afkomstig uit het kookboek...

Mug cakes

Lene Knudsen

Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke traktatie klaar voor de zoete... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Mug cakes recept tips

Reacties op dit recept

  • melanieDit ga ik vanavond meteen proberen!

    reageren

  • A.Het is erg lekker, maar ik vind zelf dat de appel niet eerst in de magnetron moet. Dankjewel voor dit lekkere eenpersoons cakeje.

    reageren