Preitaart

  • 5 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 velletjes brickdeeg
  • 20 g gesmolten boter
  • 300 g prei, in de lengte en daarna in de breedte gehalveerd
  • 50 g boter
  • 400 g verse kwark
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 12 blaadjes salie, fijngeknipt
  • 1 koffielepel Espelettepeper (een mild chilipepertje)
  • 30 g geroosterde pijnboompitten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Leg een velletje brickdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het in met gesmolten boter. Herhaal dit met de andere velletjes, je stapelt ze dus op elkaar. Beboter het laatste velletje niet. Zet 10 minuten in de oven.

Fruit de prei in een hapjespan in 50 g boter op laag vuur aan elke kant 7 minuten. Verbrokkel de kwark en roer het eigeel, de Parmezaanse kaas, de salie en het pepertje erdoor. Breng op smaak met peper.

Leg dat mengsel op de taartbodem en de prei daar bovenop. Sprenkel de boter eroverheen. Zet de preitaart 20 minuten in de oven. Strooi de pijnboompitjes eroverheen en serveer.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Preitaart' is afkomstig uit het kookboek...

Taartjes

Delphine de Montalier

Er is altijd een reden om een taart te bakken, en anders vind je er tussen de 28 recepten in dit boekje wel eentje. Alle variaties zijn om van te watertanden: warm, koud... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Preitaart recept tips

Reacties op dit recept

  • AnnieIk wil graag weten wat brickdeeg is. Dank u bij voorbaat.

    reageren

  • redactie okoko receptenBrickdeeg (of briqdeeg) is afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken. Het lijkt op filodeeg maar is minder bros. Het is verkrijgbaar bij de Marokkaanse of Turkse supermarkt en in de toko. Brickdeeg is te vervangen door filodeeg of door wontonvellen (afhankelijk van het recept).

    reageren

  • JoskaMet dubbel filodeeg in plaats van brickdeeg gaat het ook prima en het lijkt mij eerlijk gezegd ook geen enkel probleem om gewoon simpelweg bladerdeeg te gebruiken...

    reageren