Pompoenquiche met havermoutbodem

  • 1 quiche
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 100 g havermout
  • 100 g havermeel
  • 50 g speltbloem
  • 200 ml water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels maanzaad
  • 5 eetlepels lijnzaad
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • snufje zout
  • voor de vulling
  • 250 g courgette
  • 3 eieren
  • 200 g pompoen, geschild en geraspt
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 1 eetlepel kurkuma

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de quichevorm in.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Meng alles goed door elkaar. Rol het deeg met de deegroller uit tot een grote ronde lap en leg deze in de quichevorm. Druk het deeg goed tegen de randen. Bak de bodem 10 minuten in de oven, zodat deze alvast een beetje knapperig wordt. Neem hem uit de oven, maar laat de oven aanstaan.

Maak ondertussen de vulling. Snijd 150 g courgette in kleine blokjes en snijd de overige 100 g in dunne plakjes. Klop de eieren los in een grote kom en voeg hier de courgette, pompoen, mozzarella en kurkuma aan toe. Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Schep de vulling over de bodem en bedek de quiche met de overgebleven plakjes courgette. Bak de quiche ca. 30 minuten tot de vulling gaar is en de quiche er mooi bruin uitziet.

Extra benodigd

Ronde quichevorm (Ø 27 cm), deegroller

Kookboek

Het recept 'Pompoenquiche met havermoutbodem' is afkomstig uit het kookboek...

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Quiche recept tips

Reacties op dit recept

  • MoinetDe quiche is heerlijk maar aan de flauwe kant. Wil geen extra zout toevoegen. Wie weet hoe of met welke kruiden ik meer smaak kan geven aan dit gerecht?

    reageren

  • carlaIs dit een glutenvrij recept?

    reageren