Rabarbertaart recepten

Rabarbertaart

Rabarbertaart

Snijd de dag van tevoren 600 g rabarber in stukjes van 2 cm, meng ze met 60 g fijne kristalsuiker en zet opzij. Laat de rabarber de volgende dag 30 minuten in een zeef uitlekken. Bekleed een taartvorm van 26 cm doorsnee met 250 g boterdeeg. Prik de bodem gelijkmatig in met een vork. Leg er een vel bakpapier in en vul de deegbak met bakerwten. Bak hem 15 minuten in een tot 180 °C verhitte oven. Klop 1 ei met 75 g fijne kristalsuiker luchtig, klop er 250 ml melk, 250 ml slagroom, 25 g amandelpoeder en 55 g koude beurre noisette door. Haal de steunvulling en het bakpapier uit de bodem en verdeel de rabarber erin. Giet de amandelvulling eroverheen. Bak de taart circa 15 minuten in de oven. Bestrooi de rabarbertaart na het bakken met 60 g kristalsuiker.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Natalia Bulatova | Shutterstock.com ]