rabarbertaart recepten

recept
waardering
Rabarbertaart

Rabarbertaart

Snijd de dag van tevoren 600 g rabarber in stukjes van 2 cm, meng ze met 60 g fijne kristalsuiker en zet opzij. Laat de rabarber de volgende dag 30 minuten in een zeef uitlekken. Bekleed een taartvorm van 26 cm doorsnee met 250 g boterdeeg. Prik de bodem gelijkmatig in met een vork. Leg er een vel bakpapier in en vul de deegbak met bakerwten. Bak hem 15 minuten in een tot 180 °C verhitte oven. Klop 1 ei met 75 g fijne kristalsuiker luchtig, klop er 250 ml melk, 250 ml slagroom, 25 g amandelpoeder en 55 g koude beurre noisette door. Haal de steunvulling en het bakpapier uit de bodem en verdeel de rabarber erin. Giet de amandelvulling eroverheen. Bak de taart circa 15 minuten in de oven. Bestrooi de rabarbertaart na het bakken met 60 g kristalsuiker.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken