Spinazietaart recepten

Spinazietaart

Spinazietaart

Meng voor een bodem van briseedeeg 250 gram bloem met een mespunt zout, 125 gram koude boter in blokjes, 1 ei en 2-3 eetlepels ijskoud water snel tot een samenhangend deeg. Kneed dat met koele hand tot een bal. Rol het deeg - na minstens een half uur rusten in de koelkast - op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap, die je in een ingevette lage taartvorm van 24 of 26 cm doorsnede legt. Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Roerbak voor de vulling 600 gram verse spinazie met 2 teentjes geperste knoflook in hete olijfolie tot de blaadjes gaan slinken. Druk in een vergiet het vocht er goed uit. Schep de spinazie dan door het eimengsel, verdeel dit over de taartbodem en leg er flinke stukken kaas (gorgonzola of brie) of zalmfilet in. Schuif de taart een richel onder het midden van een warme oven (200 °C) en bak de taart in 35 tot 40 minuten goudbruin of gaar. Laat de spinazietaart uit de oven altijd even staan, zodat de vulling wat steviger wordt en je er mooie punten van kunt snijden.

[ Beeld: thefoodphotographer | Shutterstock.com ]