spinazietaart recepten

recept
waardering
Spinazietaart

Spinazietaart

Meng voor een bodem van briseedeeg 250 gram bloem met een mespunt zout, 125 gram koude boter in blokjes, 1 ei en 2-3 eetlepels ijskoud water snel tot een samenhangend deeg. Kneed dat met koele hand tot een bal. Rol het deeg - na minstens een half uur rusten in de koelkast - op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap, die je in een ingevette lage taartvorm van 24 of 26 cm doorsnede legt. Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Roerbak voor de vulling 600 gram verse spinazie met 2 teentjes geperste knoflook in hete olijfolie tot de blaadjes gaan slinken. Druk in een vergiet het vocht er goed uit. Schep de spinazie dan door het eimengsel, verdeel dit over de taartbodem en leg er flinke stukken kaas (gorgonzola of brie) of zalmfilet in. Schuif de taart een richel onder het midden van een warme oven (200 °C) en bak de taart in 35 tot 40 minuten goudbruin of gaar. Laat de spinazietaart uit de oven altijd even staan, zodat de vulling wat steviger wordt en je er mooie punten van kunt snijden.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken