tulband recepten

recept
waardering
Tulband

Tulband

Beboter een tulbandvorm met een inhoud van ½ liter en bestuif deze met poedersuiker. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3-4. Doe 100 g gezeefde bloem, 20 g gezeefde maïzena en 100 g koude harde boter in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine blokjes. Meng een mengsel van 100 g rozijnen, sukadesnippers en gekonfijte vruchten luchtig erdoor. Plaats de kom tot het gebruik afgedekt in de koelkast. Roer met een mixer 5 eidooiers, een mespunt zout en 100 g suiker tot een romige, lichtgekleurde en dik vloeibare massa. Klop 5 eiwitten in een kom stijf. Schep afwisselend eidooier- en bloemmengsel luchtig door de eiwitten. Vul de vorm gelijkmatig met het deeg. Plaats de vorm op het ovenrooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de tulband in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de tulband in de vorm even afkoelen. Verwijder de vorm en laat de tulband geheel afkoelen. Bestrooi de tulband voor het serveren met poedersuiker.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken