Uientaart recepten

Uientaart

Uientaart

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 1 blikje croissantdeeg open en rol het deeg uit tot een vierkante lap. Leg bakpapier op de bakplaat en leg het deeg op het papier. Zorg ervoor dat de randen een beetje omhoog staan. Pel 750 g uien en snijd ze in ringen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een flinke hapjes- of wokpan. Voeg uienringen, 1 laurierblad, 1 theelepel (verse) tijmblaadjes en peper toe en laat dit zachtjes bakken. Het geheel mag niet te bruin worden; blijf roeren. Hak 2 teentjes knoflook fijn en bak ze even snel met de inhoud van 1 blik (ca. 450 g) gepelde, grof gesneden tomaten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg een beetje suiker toe en laat het inkoken tot een dikke saus. Verdeel de gebakken uienringen over het deeg en strijk het glad. Verwijder de tijm en de laurier. Schep de tomatensaus er overheen. Strooi 1 theelepel (verse) oreganoblaadjes erover en leg 1 blikje ansjovisfilets er in een ruitpatroon overheen. Druppel 1 eetlepel olijfolie over de taart. Bak de uientaart gaar in 20-25 minuten op ongeveer 180 °C. Als u niet van vis houdt, kunt u er ook een paar dungesneden reepjes ontbijtspek of bacon overheen leggen. Als u het vegetarisch wilt houden, strooi er dan op het laatst geraspte kaas overheen.

[ Bron: 'Margriet kookboek' ]

[ Beeld: Digivic | Shutterstock.com ]