Paprika-uientaart

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 754 kcal
  • 32 g eiwit
  • 44 g vet
  • 64 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 120 g kwark
  • 4 eetlepels olie
  • 4 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g bloem
  • voor de vulling
  • 2 rode en 2 groene paprika's, in dunne reepjes
  • 4 grote uien, in dunne ringen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eieren
  • 150 ml zure room
  • 3 eetlepels verse tijm, fijngehakt
  • 150 g jong belegen kaas, geraspt

Bereiden

Meng de kwark met de olie, melk, ei en 1 theelepel zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor en kneed de rest erdoor. Rol het deeg op een bakplaat uit.

Fruit voor de vulling de paprika en de ui in de olie. Meng de eieren en zure room met zout, peper en tijm.

Verdeel de uiringen en paprika over het deeg en schenk het eimengsel daarover. Bestrooi met kaas en bak de uientaart in 40-45 minuten goudgeel in de oven op 180-200 °C.

Variatietip

Voor niet-vegetariërs: de uientaart krijgt nog meer smaak als u voor het fruiten van de ui en paprika in de pan eerst 100 g in stukjes gesneden bacon bakt.

Bron

Het recept 'Paprika-uientaart' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!