Worteltaart recepten

Worteltaart

Worteltaart

Door flauwe grapjes over konijnen die bij de bakker worteltaart bestellen, doen mensen altijd wat lacherig als je ze worteltaart voorzet. Je ziet ze dan denken: 'Dit is een grap, dit kan niet serieus zijn'. Maar al bij de eerste hap zijn ze om. Want worteltaart is gewoon heel lekker. Zoet en fris tegelijk. De geraspte worteltjes geven de taart een verrassend knapperig accent. En een mooi oranje kleur. Vooral jonge bospeen komt met z'n intense, kruidige smaak goed tot zijn recht in worteltaart en vormt een heerlijke combinatie met het luchtige amandeldeeg.

Zwitsers worteltaart recept

Splits 4 eieren en klop de dooiers met 200 gram suiker, een zakje vanillesuiker en een snufje zout licht en romig. Spatel er 300 g gemalen blanke amandelen, 300 gram geraspte worteltjes, sap en rasp van een halve citroen en 60 gram zelfrijzend bakmeel door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze ook door het beslag. Doe dit mengsel over in een springvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 °C in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de worteltaart afkoelen en glazuur hem met gesmolten chocolade.

[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]