worteltaart recepten

recept
waardering
Worteltaart

Worteltaart

Door flauwe grapjes over konijnen die bij de bakker worteltaart bestellen, doen mensen altijd wat lacherig als je ze worteltaart voorzet. Je ziet ze dan denken: 'Dit is een grap, dit kan niet serieus zijn'. Maar al bij de eerste hap zijn ze om. Want worteltaart is gewoon heel lekker. Zoet en fris tegelijk. De geraspte worteltjes geven de taart een verrassend knapperig accent. En een mooi oranje kleur. Vooral jonge bospeen komt met z'n intense, kruidige smaak goed tot zijn recht in worteltaart en vormt een heerlijke combinatie met het luchtige amandeldeeg.

Zwitsers worteltaart recept

Splits 4 eieren en klop de dooiers met 200 gram suiker, een zakje vanillesuiker en een snufje zout licht en romig. Spatel er 300 g gemalen blanke amandelen, 300 gram geraspte worteltjes, sap en rasp van een halve citroen en 60 gram zelfrijzend bakmeel door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze ook door het beslag. Doe dit mengsel over in een springvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 °C in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de worteltaart afkoelen en glazuur hem met gesmolten chocolade.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken