Carpaccio van heilbot met tomatengazpacho

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vis

bevat per portie

  • 100 kcal
  • 14 g eiwit
  • 4 g vet
  • 2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g verse heilbotfilet
  • 50 g rucola, gehakt
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1 eetlepel notenolie
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • mespuntje gemberpoeder

Bereiden

Leg de visfilets naast elkaar tussen twee vellen plasticfolie en druk ze met een deegroller voorzichtig plat. Verwijder de folie en verdeel rucola, peper, zout, citroensap en notenolie over de heilbotfilet.

Rol de filets op, pak ze weer in folie en leg de rolletjes minimaal 15 minuten in de diepvries zodat ze stevig worden.

Meng intussen voor de tomatengazpacho de gezeefde tomaten, sjalotje, knoflook en gemberpoeder en giet er een dun laagje van op vier borden.

Snijd de heilbotrolletjes met een scherp mes in dunne plakjes en leg ze in de tomatengazpacho.

Extra benodigd

Plasticfolie, deegroller

Vervangende vis

Vervang heilbot door tonijn.

Bron

Het recept 'Carpaccio van heilbot met tomatengazpacho' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Carpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • HildaHallo receptmaker, vanavond de heilbotfilet gegeten volgens uw recept. Mijn filet was te dik om plat uit te rollen, dat is dus niet gelukt. Helaas stond er niet in of ik de heilbot van te voren moest bakken of nadat hij ingerold was met de marinade. Rauw eten leek mij echt niet lekker. Dus volgende keer graag uitleg over wel of niet bakken. Ook over het plat rollen van een stevige visfilet.

    reageren