okoko receptenreceptcarpacciocarpacciocarpaccio van wildzwijnfilet en kumquat

Carpaccio van wildzwijnfilet en kumquat

Carpaccio van wildzwijnfilet en kumquat
  • 4
    personen
  • 5
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 4
    uur wachten
  • waardering8.1
    obv 10 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vlees
  • Hollands

Ingrediënten

  • 200 g wildzwijnfilet
  • 16 kumquats
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 blaadjes eikenbladsla
  • 4 blaadjes frisée
  • olijfolie

Voorbereiden

Bak de wildzwijnfilet even aan in wat olie. Rol het vlees daarna strak op in plasticfolie en leg het 4 uur in de diepvries.

Bereiden

Snij het vlees in hele dunne plakjes en verdeel die over vier borden.

Breng 500 ml water met de suiker aan de kook en leg er de kumquats in. Laat 15 minuten op laag vuur trekken en haal de vruchten eruit. Snij ze in plakjes en leg ze op het vlees.

Leg de sla in het midden van de borden en bestrijk het vlees met 1 eetlepel olijfolie. Strooi er wat zout over en peper uit de molen.

Tip:

Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal ››

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Carpaccio van wildzwijnfilet en kumquat' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Carpaccio! van Thea Spierings

Carpaccio!

Thea Spierings

'Carpaccio!' bevat 80 verschillende carpacciorecepten. Heerlijke gerechten die u kunt serveren als hapje, voorgerecht of als onweerstaanbaar nagerecht... lees verder

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken