okoko receptenreceptchefsjamie oliverjamie oliver: spaghetti met ansjovis, rode pepertjes en pangritata

Jamie Oliver: spaghetti met ansjovis, rode pepertjes en pangritata

Jamie Oliver: spaghetti met ansjovis, rode pepertjes en pangritata
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.2
    obv 17 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vis
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 14 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 flinke handvol verse tijm, alleen de blaadjes
  • 200 g verse broodkruimels
  • 500 g gedroogde spaghetti
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 16 ansjovisfilets
  • sap van 2 citroenen
  • 2 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld

Bereiden

Maak eerst de pangritata. Doe 8 eetlepels olijfolie in een hete pan met dikke bodem. Roerbak het in plakjes gesneden teentje knoflook, de tijm en de broodkruimels een paar minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Breng de pangritata op smaak met een beetje zout en zwarte peper uit de molen en laat de kruimels uitlekken op een stuk keukenpapier.

Kook de spaghetti in gezouten kokend water 'al dente' . Doe intussen 6 eetlepels olie en de knoflook in een pan en warm die rustig op. Leg zodra de knoflook zacht begint te worden de ansjovisfilets erbovenop. Na een minuut zul je zien dat die beginnen te smelten. Knijp de citroenen erover uit en strooi het pepertje erover. Meng nu de uitgelekte spaghetti door de saus. Proef wat van de pasta, misschien is er nog een beetje citroensap en/of wat extra kruiderij nodig. Serveer de spaghetti meteen, royaal bestrooid met de pangritata.

Persoonlijke noot

'Pangritata is heerlijk. Het zijn in feite in knoflookolie geroosterde broodkruimels. In Italiƫ werd pangritata vroeger, door mensen die zich niet veel konden veroorloven, als vervanging voor Parmezaanse kaas gebruikt. Het geeft een gerecht een heerlijke textuur, een krokante beet en, mits goed gemaakt, een fantastische smaak.' - Jamie Oliver

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: spaghetti met ansjovis, rode pepertjes en pangritata' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek The Naked Chef is terug van Jamie Oliver

The Naked Chef is terug

Jamie Oliver

'Dit boek gaat over thuis koken, het heeft niets te maken met restaurant-eten. Boordevol handige tips en eenvoudige ingrediënten - voor een maximum aan smaak... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Receptfotografie door David Loftus.

reacties op dit recept

  • m Erg lekker maar als hoofdgerecht misschien wat saai dus een lekkere salade erbij maken of een visje bakken.
  • Marike Of een paar garnalen.
  • E Dit is mijn lievelingskost, sommigen vinden het misschien wat saai. Maar een echte goede pasta bevat maar weinig ingrediĆ«nten! Wij Hollanders willen vaak te veel van alles.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken