Couscous met honing, krenten en pecannoten

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel boter
  • 2 tot 4 theelepels honing, naar smaak
  • 100 g couscous
  • ½ theelepel kaneel
  • 50 g krenten
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 400 g yoghurt

Bereiden

Rasp 1 theelepel schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.

Breng in een pan 100 ml water met de boter, honing en sinaasappelsap aan de kook. Strooi de couscous in de pan. Roer even, zet de pan van het vuur en doe de deksel op de pan. Laat de couscous zo 10 minuten wellen. Roer de korrels rul met een vork. Laat het mengsel afgedekt staan tot het volledig is afgekoeld.

Roer de kaneel, krenten, pecannoten en geraspte sinaasappelschil door de couscous. Verdeel de couscous in vier kommen en schep de yoghurt erop.

Kookboek

Het recept 'Couscous met honing, krenten en pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...

De 4 seizoenen keuken

Michele Cranston

'De 4 seizoenen keuken' is een levendige viering van verse producten en de verander-lijke stemming van seizoenen. Michele Cranston haalt inspiratie uit de Medi... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Couscous recept tips

Reacties op dit recept

  • NicoErg lekker recept en niet moeilijk om te maken.

    reageren