Couscous met vis en uienchutney

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • milde olijfolie
  • 6 sjalotten, gehalveerd en in lange reepjes
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 envelopje saffraan
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 g grote gele rozijnen
  • 600 g zeebaars of dorade, schoongemaakt en in stukken
  • 75 g geroosterde amandelen, grof gehakt
  • 75 g geroosterde pijnboompitten, grof gehakt
  • 2 eetlepels boter
  • warme gestoomde couscous
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan, voeg de sjalotten, kaneel, de saffraan, suiker, zout en peper toe. Bak ca. 10 minuten op laag vuur.

Voeg de rozijnen en 200 ml water toe, breng aan de kook en leg na 5 minuten de stukken vis in de saus. Schep wat van de saus over de stukken vis en laat afgedekt in ca. 10 minuten op laag vuur gaar worden.

Meng de gehakte amandelen en pijnboompitten met de boter door de warme couscous. Serveer de couscous met de vis en de saus en bestrooi met peterselie.

Kookboek

Het recept 'Couscous met vis en uienchutney' is afkomstig uit het kookboek...

Arabia

Merijn Tol & Nadia Zerouali

Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verras-sende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillende... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Couscous recept tips

Reacties op dit recept

  • thu nguyetcouscous

    reageren