Wintertabouleh

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 g fijne bulgur
  • 80 g kleine bloemkoolroosjes
  • 1 groene tomaat, zonder zaadjes en in blokjes van 1 cm
  • 1 trostomaat, zonder zaadjes en in blokjes van 1 cm
  • 1 Libanese (kleine) komkommer (of 1 gewone komkommer), geschild, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd en in blokjes van 3 mm
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 bosje bladpeterselie, blad in reepjes
  • 3 volle eetlepels muntblad, in reepjes
  • ½ theelepel piment
  • ½ theelepel kaneel
  • sap van 1 limoen
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • wat hazelnootolie, ter garnering (optioneel)
  • babyromanasla, voor erbij

Bereiden

Laat de bulgur 15 minuten in koud water weken. Doe in een theedoek, draai de doek op om er zo veel mogelijk vocht uit te wringen en schraap in een grote kom. Voeg de groenten, de kruiden en de specerijen toe en schenk het limoensap en de olie erbij. Meng alles met je handen grondig door elkaar en breng op smaak met zwarte peper en zout. Besprenkel eventueel met hazelnootolie en serveer met de babyromanasla.

Tip

Dit is een winterse versie van taboulé, waarbij kleine, knapperige roosjes rauwe bloemkool samen met de andere bekende ingrediënten een heerlijke verfrissende salade vormen. Serveer zoals een traditionele taboulé met blaadjes babyromanasla om op te scheppen. De hazelnootolie is optioneel, maar de geroosterde smaak past uitstekend bij de bloemkool.

Kookboek

Het recept 'Wintertabouleh' is afkomstig uit het kookboek...

Vegarabia

Greg Malouf & Lucy Malouf

Ontdek de vegetarische kant van het Midden-Oosten in 'Vegarabia', het nieuwste kookboek van Greg en Lucy Malouf. Zij laten zien dat deze keuken, met al z'n... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Tabouleh recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!