Curry van pompoen en bloemkool

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g pompoen, geschild, ontpit en in blokjes
  • ½ rode chilipeper, gesnipperd
  • ½ theelepel kurkuma
  • 400 g kokosmelk (blikje)
  • 300 ml warme groentebouillon
  • 100 g dunne sperzieboontjes
  • 200 g bloemkool, in roosjes
  • 2 handenvol jong spinazieblad, gewassen
  • een paar korianderblaadjes

Bereiden

Rooster de komijn- en korianderzaden ca. 1 minuut in een kleine koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Maak ze samen in een vijzel fijn.

Verwarm de olie op middelmatig vuur in een steelpan, voeg de ui toe en laat 5 minuten bakken. Voeg de pompoen, geroosterde kruiden, chilipeper en kurkuma toe en laat het geheel nog 5 minuten al roerend bakken. Giet er de kokosmelk en bouillon bij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het nog 10 minuten sudderen.

Kook de sperzieboontjes beetgaar, spoel ze af onder koud stromend water en zet ze apart.

Voeg de bloemkoolroosjes bij de curry en laat ze 5 minuten meekoken. Voeg dan de spinazie toe en laat die koken tot het blad slap wordt. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de sperzieboontjes en de korianderblaadjes toe.

Serveer de curry met gestoomde basmatirijst.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Curry van pompoen en bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Eten uit eigen tuin

Andi Clevely

Eten uit eigen tuin is gezonder, goedkoper en vriendelijker voor het milieu. Maar het roept ook vele vragen op. Welke groenten kun je het best in welk seizoen zaaien... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • MariekeDe curry was erg waterig waardoor die lang moest koken waardoor de groenten slap werden.

    reageren