Curry met tijgergarnalen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vis

bevat per portie

  • 290 kcal

Ingrediënten

  • 3 eetlepels (roerbak)olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 500 g (diepvries) tijgergarnalen, gepeld
  • 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee.

Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur.

Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen. Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.

Variatietip

Vervang de garnalen door stevige visfilet, bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet. Vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.

Bron

Het recept 'Curry met tijgergarnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • maryIk zocht naar een wokrecept met garnalen en rijst en vond dit niet mis, gelukkig had ik er van die tijgergarnalen nog staan in de freezer. Nou ik heb het recept toen geprobeerd en moet echt toegeven dat het een van de heerlijkste recepten is. Het smaakte telkens naar meer, ik heb er nog naar mijn smaak van die sojascheuten bijgedaan en tja de smaak was verrukkelijk gewoon. Thnx Okoko recepten!

    reageren

  • rietWat ook heel erg lekker is, verse gember met knoflook allebei fijngeraspt,1 1/2 eetlepel kerriepoeder tesamen even smoren in olie, dan 2dl bouillon en 2dl kokosmelk en groenten als broccoli en wortels in stukjes erbij en alles 10 min laten garen, de vis en garnalen apart bakken en er later bijdoen, met kip ook heel lekker, die bak je dan samen met het currymengsel eet ze wel smakelijk!

    • ChrisTja... maak er een ander recept van... wijsneus.

    reageren

  • DinHeerlijk recept, en makkelijk om te maken. We hebben ervan genoten!

    reageren