Eggs Benedict

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Ontbijt
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • olie in een verstuiver (of 1 koffielepel olie)
  • 1 ei
  • 30 ml halfvolle melk
  • 1 koffielepel hollandaisesauspoeder (pakje)
  • 1 koffielepel boter
  • 1 plakje magere bacon (of gerookte ham)
  • 1 wit broodje

Bereiden

Verstuif wat olie in een vuurvast kommetje en breek het ei erin. Doe water in een kookpan tot aan de rand van het kommetje. Breng aan de kook en zet het kommetje 8 minuten in het water. Haal het eruit.

Meng de melk met het poeder en verwarm in een klein sauspannetje tot het dik is. Doe er een koffielepel boter bij.

Leg de bacon op een bord en bedek met een stuk keukenpapier. Zet 10 seconden in de magnetron op het hoogste vermogen.

Rooster het gehalveerde broodje. Beleg het met de bacon, het ei en een lepeltje hollandaisesaus. Strooi er tot slot wat zwarte peper over.

Kookboek

Het recept 'Eggs Benedict' is afkomstig uit het kookboek...

Vandaag begin ik

diverse auteurs

Dit kookboek bevat een gedetailleerd voedingsplan om gedurende vier weken gezonder en evenwichtiger te eten waardoor je tot een kilo per week... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Eggs Benedict recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!