Klassieke omelet met tuinkruiden

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse bieslook
  • 2 theelepels verse dragon
  • 60 g boter

Bereiden

Klop in een kom de eieren los met 1 eetlepel water en wat zout en peper. Voeg de peterselie, bieslook en dragon toe en kluts de eieren tot een schuimig geheel.

Smelt 1 eetlepel boter in een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Giet een kwart van het eimengsel in de pan. Bak de eieren ca. 1 minuut totdat ze net beginnen te stollen. Schuif het ei met een hittebestendige siliconen spatel door de pan, zodat ongebakken ei naar de randen kan lopen. Laat het ei rustig stollen. Schuif de spatel langs de randjes van de omelet en vouw hem van beide kanten naar het midden toe.

Laat de omelet op een bord glijden en serveer direct. Herhaal dit voor de rest van de eieren en boter.

Kookboek

Het recept 'Klassieke omelet met tuinkruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Eiergerechten, van omeletten tot quiches

Jodi Liano

Eieren zijn niet alleen geschikt als basis voor ontbijt- en brunchgerechten, ze zijn ook fantastisch voor een lichte... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Omelet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!