okoko receptenrecepteisouffléaardappel-rucola soufflé

Aardappel-rucola soufflé

Aardappel-rucola soufflé
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 55
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering6.9
    obv 14 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 266 kcal
  • 12 g eiwit
  • 11 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50 g kruidenboter
  • 150 g rucola, in reepjes
  • 250 g kwark
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren, losgeklopt
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze (met een pureestamper). Fruit de uien in de kruidenboter. Roer de reepjes rucola met de ui, kwark, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en nootmuskaat door de gepureerde aardappelen. Schep de massa in ingevette soufflépotjes en gratineer ze onafgedekt in 25-30 minuten goudgeel in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Extra benodigd

6 soufflépotjes

Het recept 'Aardappel-rucola soufflé' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life.

reacties op dit recept

  • g Echt ontzettend lekker.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken