Kruidensoufflé

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 410 kcal
  • 21 g eiwit
  • 30 g vet
  • 15 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 400 ml melk
  • 4 eieren
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • 20 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 2 takjes verse dragon, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot een mooie gladde saus ontslaat. Laat de saus 3 minuten zachtjes door pruttelen.

Splits de eieren. Vet een souffléschaal in. Roer de kaas door de saus en laat deze al roerende smelten. Neem de pan van het vuur en roer de kruiden en de eidooiers door de saus.

Klop de eiwitten met een handmixer stijf en spatel ze luchtig door de kruidensaus. Schep het mengsel in de souffléschaal. Bak de soufflé in de oven in ca. 20-30 minuten goudbruin en gaar. Tijdens het bakken rijst de soufflé mooi omhoog. Open de ovendeur niet tijdens het bakken, dan klapt de soufflé in. Serveer de soufflé met gebakken krielaardappeltjes en een frisse gemengde salade of broccoli.

Extra benodigd

Souffléschaal, handmixer

Bron

Het recept 'Kruidensoufflé' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Soufflé recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!