Andijviestamppot met spekjes en pijnboompitten

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g spekblokjes
  • 1½ kg kruimige aardappelen, grote exemplaren gehalveerd
  • 150 ml melk
  • Silvo Kruidenmix Stamppot Andijvie
  • 4 eetlepels boter
  • 400 g andijvie, in fijne reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g pijnboompitten

Bereiden

Bak de spekblokjes op laag vuur uit.

Breng in een ruime pan met weinig water en iets zout de aardappelen aan de kook en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden. Giet de aardappelen af, laat ze kort droog stomen en stamp ze met een pureestamper fijn.

Breng de melk aan de kook. Meng de mix voor andijviestamppot, de melk en de boter door de puree. Roer de andijvie door de puree.

Voeg de ui toe aan de uitgebakken spekblokjes en bak deze even mee.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een laag vuur.

Roer de ui, spekjes en pijnboompitten door de andijviestamppot. Verdeel de andijviestamppot over vier borden en garneer met pijnboompitten.

Bron

Het recept 'Andijviestamppot met spekjes en pijnboompitten' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!