Chips van biet, wortel en pastinaak

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 bieten (niet voorgekookt)
  • 4 wortelen
  • 4 pastinaken
  • plantaardige olie, om te frituren

Bereiden

Schil de groenten en snijd met een mandoline de bieten in heel dunne plakjes.

Snijd met een dunschiller lange dunne repen van de wortelen en pastinaken.

Verhit de olie in een frituurpan (of diepe, zware pan) tot 180 °C. Frituur de groenten in gedeelten ongeveer 10 minuten, of tot ze knapperig zijn. Begin met de pastinaken, dan de wortelen en tot slot de bieten. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Garneer met een beetje zeezout.

Extra benodigd

Mandoline

Kookboek

Het recept 'Chips van biet, wortel en pastinaak' is afkomstig uit het kookboek...

Fingerfood, 80 recepten stap voor stap

Yasmin Othman

Het eten van kleine hapjes is erg populair en het leuke van fingerfood is dat je dit op verschillende momenten en manieren kunt gebruiken: bijvoorbeeld... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Bieten recept tips

Reacties op dit recept

  • RENÉZet in plaats van aantallen gewichten in je recepten. Ik heb op mijn tuin bieten, pastinaak enz. van 200 gr tot 1,5 kg dus hoeveel moet ik nou nemen.

    reageren