bleekselderij recepten

recept
waardering
Bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij smaakt heerlijk met appel (bijvoorbeeld in een waldorfsalade), citroen, peer, room, kaas (blauwschimmel, ricotta, roomkaas, gruyère), mayonaise, azijn, tomaat, ansjovis, rozijnen, amandelen, walnoten, pijnboompitten, bieslook, peterselie, tijm, witte wijn, tonijn uit blik, vis, cornedbeef, kip en lamsvlees.

Bleekselderij salade met ham en mandarijntjes

Maak 4 stengels bleekselderij schoon en verwijder de harde nerven met een dunschiller. Snijd de stengels in flinterdunne stukjes. Snijd 150 g ham in kleine blokjes. Giet 1 blikje mandarijnpartjes af. Hak 50 g walnoten grof. Roer in een kom 3 eetlepels kerriesaus en 2 eetlepels zure room door elkaar en schep de bleekselderij, ham, mandarijntjes en walnoten erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vervoer de salade in een afgesloten kom. ¹)

[ Bron: 'Van de groenteman' | redactie ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken