bleekselderij recepten

recept
waardering
Bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij smaakt heerlijk met appel (bijvoorbeeld in een waldorfsalade), citroen, peer, room, kaas (blauwschimmel, ricotta, roomkaas, gruyère), mayonaise, azijn, tomaat, ansjovis, rozijnen, amandelen, walnoten, pijnboompitten, bieslook, peterselie, tijm, witte wijn, tonijn uit blik, vis, cornedbeef, kip en lamsvlees.

Bleekselderij salade met ham en mandarijntjes

Maak 4 stengels bleekselderij schoon en verwijder de harde nerven met een dunschiller. Snijd de stengels in flinterdunne stukjes. Snijd 150 g ham in kleine blokjes. Giet 1 blikje mandarijnpartjes af. Hak 50 g walnoten grof. Roer in een kom 3 eetlepels kerriesaus en 2 eetlepels zure room door elkaar en schep de bleekselderij, ham, mandarijntjes en walnoten erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vervoer de salade in een afgesloten kom. ¹)

[ Bron: 'Van de groenteman' | redactie ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken