Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 300 g sour cream
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 4 eetlepels gehakt bieslook
  • 1 grote of 2 kleine bloemkolen
  • 150 g blauwe kaas, bijv. roquefort
  • 3 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd
  • ca. 200 g gerookte kalkoenborst of ham

Bereiden

Meng de sour cream, mosterd en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bloemkool in roosjes. Breng licht gezouten water aan de kook, leg de bloemkoolroosjes erin en kook ze in een afgedekte pan beetgaar. Giet het kookvocht af.

Leg de bloemkool op een schaal. Sprenkel de dressing erover, strooi er verkruimelde kaas, zonnebloempitten en wat extra bieslook over. Serveer de salade (lauw of koud) met kalkoenborst.

Kookboek

Het recept 'Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen' is afkomstig uit het kookboek...

Meer dan 80 spannende salades

Caroline Hofberg

Geniet in de lente en zomer van heerlijke salades met nieuwe aardappels, asperges en verse vruchten. Rode bieten, pastinaken, knolselderij en niet te ver... lees verder

© Kosmos uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!