Courgettes met prosciutto crudo

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • 16 plakjes prosciutto crudo (of andere gedroogde rauwe ham, bv. Gandaham)
  • 1 citroen

Bereiden

Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Snijd de zaadlijst weg. Leg ze in een schaal. Giet er een flinke scheut olijfolie over en strooi er flink wat tijm over. Kruid ook met peper en een beetje zout. (Gebruik niet te veel zout, want de ham is ook al zout.) Wrijf de olie en de kruiden goed over de courgettes, zodat elke partje bedekt is. Wikkel om elk courgettestaafje twee plakjes ham.

Leg 15 tot 20 minuten op de barbecue op een matig vuur. Draai af en toe om. Leg er de laatste 5 tot 7 minuten van de bereiding de gehalveerde citroen bij met de snijkant op de grill, tot deze begint te kleuren.

Kookboek

Het recept 'Courgettes met prosciutto crudo' is afkomstig uit het kookboek...

Chefs op hete kolen

Marc Declercq

Of je nu een beginner bent of de beste grillmeester van de hele buurt, in dit boek vind je alles om je barbecuegerechten nog beter, vlotter en smakelijker te... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!