Gele courgettes met hazelnoot en munt

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 gele courgettes (als ze echt heel klein zijn 4)
  • 2 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels hazelnoten, fijngehakt
  • 50 g pecorino
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pompoenpitolie (natuurvoedingswinkel)
  • 1 eetlepel hazelnootolie

Bereiden

Meng voor de dressing de drie soorten olie met een beetje zout en peper. Schenk de dressing op een grote platte schaal (groot genoeg om er straks alle courgetteschijfjes op te leggen).

Was de courgettes, boen ze schoon en snijd ze met een scherp mesje of schaaf ze met de mandoline in dunne schijfjes. Schik de courgettes op de schaal en verdeel er de muntblaadjes en de hazelnoten over. Rasp de pecorino erboven en serveer onmiddellijk.

Variatietip

Vervang de pecorino door Parmezaanse kaas of laat de kaas achterwege, ook dan is de salade heerlijk. Rooster voor een minder 'rauwe' salade de hazelnoten een paar seconden in een koekenpan. Voeg ook een paar pijnboompitten toe.

Kookboek

Het recept 'Gele courgettes met hazelnoot en munt' is afkomstig uit het kookboek...

Rauw

Delphine de Montalier

In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft. Een prachtig en inspirerend boek vol... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!