Slaschuitjes met zoete chilisaus

  • 12 stuks
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 kropjes little gem sla
  • handje verse koriander
  • 2-3 lente-uitjes
  • 2 grote wortels
  • 1 granaatappel
  • voor de zoete chilisaus
  • 1-2 verse chilipepertjes, naar smaak (met 2 pepertjes wordt de saus heel pittig)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel uienpoeder
  • 125 ml rijstazijn
  • 2 volle theelepels stevia
  • 1 eetlepel maïzena

Bereiden

Breek de grote, buitenste bladeren van de kropjes little gem af - dit worden je schuitjes. Was ze grondig en leg ze op een bord.

Maak de vulling klaar: snijd de rest van de sla zo fijn als je kunt, zodat de slablaadjes op snippers gaan lijken. Doe hetzelfde met de koriander en lente-uitjes en leg alles in een grote kom. Snijd de wortels met een dunschiller in linten en voeg toe aan de kom.

De beste manier om de pitten uit de granaatappel te halen is de vrucht doormidden te snijden en deze in een grote kom met koud water te leggen. Scheur vervolgens het vruchtvlees in stukken en scheid de pitjes met je vingers. Je zult zien dat de pitjes naar de bodem zinken en dat de witte velletjes blijven drijven. Schenk het water met de witte velletjes eruit en je hebt de pitjes over. Voeg de pitjes toe aan de groenten in de kom en meng alles goed door elkaar. Vul de slaschuitjes met een lepeltje vulling; schep ze niet te vol, anders valt de vulling eruit.

Maal de chilipepertjes fijn met de koffie- of specerijenmolen. Heb je die niet, snijd de pepertjes dan gewoon zo klein mogelijk. Als je van pittig houdt, gebruik dan ook de pitjes in de saus; zo niet, verwijder ze dan. Doe de pepertjes, de knoflook, het uienpoeder, de rijstazijn, 125 ml water, de stevia en ½ theelepel zeezout in een pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat het mengsel 8-10 minuten zacht koken totdat het wat is ingedikt.

Schep ondertussen de maïzena met 2 eetlepels water in een kopje en roer door elkaar. Draai het vuur onder de saus laag en voeg het maïzenamengsel toe. Roer een paar minuten zachtjes door totdat je een gebonden saus hebt gekregen. Eet de schuitjes met je handen en doop ze in de zoete chilisaus.

Kookboek

Het recept 'Slaschuitjes met zoete chilisaus' is afkomstig uit het kookboek...

Super healthy snacks

Jenna Zoe

Het is tijd om lekker én gezond te snacken. In dit boek verzamelt Jenna Zoe meer dan 60 inspirerende recepten voor snacks, voedzame tussendoortjes en hartige... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Sla recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!