moussaka recepten

recept
waardering
Moussaka

Moussaka

Gerecht dat in Turkije, Griekenland en op de Balkan populair is. Lagen van plakjes aubergine worden afgewisseld met lagen die bestaan uit fijngehakt rund- of schapenvlees, ui, tomaten, munt en kruiden, vaak met een dikke bechamelsaus erover. Mousaka wordt gebakken in een ronde vorm die vaak eerst met aubergineschillen wordt bedekt.

Moussaka recept

Snijd 5 aubergines in plakjes en bak ze in olijfolie. Laat ze 24 uur op absorberend keukenpapier liggen. Meng 750 g rundergehakt, 3 eetlepels ver ingekookte tomatensaus, versgehakte munt, bladpeterselie, olijfolie, zout en peper. Vet een ovalen ovenschaal in en leg er afwisselend laagjes met gehakt en met plakjes aubergine in; eindig met gehakt. Zet de schaal au bain-marie op het vuur, breng het gerecht aan de kook en zet het 1 uur in een tot 180 °C verhitte oven. Schakel de oven uit en laat de moussaka nog 15 minuten in de open oven staan. Sort het geheel en dien het op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Vis uit blik

    Vis uit blik

    In 'Vis uit blik' laat Bart van Olphen je zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt, van tonijn, zalm, krab... bekijk 'Vis uit blik'

  • Kookboek Viva Arabia

    Viva Arabia

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in... bekijk 'Viva Arabia'

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

bekijk alle kookboeken