moussaka recepten

recept
waardering
Moussaka

Moussaka

Gerecht dat in Turkije, Griekenland en op de Balkan populair is. Lagen van plakjes aubergine worden afgewisseld met lagen die bestaan uit fijngehakt rund- of schapenvlees, ui, tomaten, munt en kruiden, vaak met een dikke bechamelsaus erover. Mousaka wordt gebakken in een ronde vorm die vaak eerst met aubergineschillen wordt bedekt.

Moussaka recept

Snijd 5 aubergines in plakjes en bak ze in olijfolie. Laat ze 24 uur op absorberend keukenpapier liggen. Meng 750 g rundergehakt, 3 eetlepels ver ingekookte tomatensaus, versgehakte munt, bladpeterselie, olijfolie, zout en peper. Vet een ovalen ovenschaal in en leg er afwisselend laagjes met gehakt en met plakjes aubergine in; eindig met gehakt. Zet de schaal au bain-marie op het vuur, breng het gerecht aan de kook en zet het 1 uur in een tot 180 °C verhitte oven. Schakel de oven uit en laat de moussaka nog 15 minuten in de open oven staan. Sort het geheel en dien het op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken