Gemarineerde paprika

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 210 kcal
  • 4 g eiwit
  • 16 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 gele paprika's
  • 3 rode paprika's
  • 3 oranje paprika's
  • voor de marinade
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 4 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels verse kruiden

Bereiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Halveer de paprika's en snijd de helften in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg met het snijvlak naar beneden op een bakplaat en verwarm in de oven onder de tot 250 °C voorverwarmde grill tot het vel blaasjes vertoont en hier en daar donkerbruin is.

Neem de bakplaat uit de oven. Bedek de paprika met een met koud water bevochtigde theedoek en laat ca. 10 minuten staan, trek vervolgens het velletje eraf.

Schenk de marinade over de paprika en laat een paar uur intrekken. Serveer met stokbrood.

Bron

Het recept 'Gemarineerde paprika' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!