Geroosterde pompoen met gepofte tomaatjes

  • 2 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 249 kcal

Ingrediënten

  • 500 g pompoen (ca. ½ pompoen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel za'atar
  • 100 g pruimtomaatjes aan de tak
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwijder de zaadlijsten en de draderige binnenkant van de pompoen, maar laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in gelijke parten. Verdeel de stukken pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi ze met de za'atar en zout en peper naar smaak.

Rooster de pompoen in ca. 25 minuten gaar. Leg na 10 minuten de tomaatjes tussen de pompoenparten. Roer de yoghurt los met de tahin en breng op smaak met zout en peper. Serveer de sesamyoghurt apart bij de pompoen en de tomaatjes.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde pompoen met gepofte tomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn leefstijldieet

diverse auteurs

Wil je iets aan je gewicht te doen? En opnieuw lekker in je vel zitten? Maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Zoek dan niet verder: dit boek helpt je... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pompoen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!